Info om klubben

 

 

Velkommen til Gentofte Taekwondo klub

Vi er en forening med fokus på sammenhold, respekt og tålmodighed…  Alt sammen rette mod at vores medlemmer kan få den bedste træning og klubatmosfære hver eneste gang. Det er vigtigt for os at alle har det godt og at det skal være en god oplevelse at komme tiltræning. Hver gang.

Vi har forskellige hold man kan træne på og de er både for begyndere og øvede. Se mere under Træningstider. Alle er velkommende.

Taekwondo er en kampsport fra Korea der er mere end 2000 år gammel (læs mere om Taekwondos historie her). Der bruges der både spark og håndhandlinger i mange forskellige kombinationer. Undervisningen foregår med Koreanske navne for tællinger, handlinger osv. for at du blandt andet også kan træne i andre lande. Derudover består træningen af styrketræning, konditionstræning, motorik og smidigheds træning.

Er du allerede medlem kan du se kommende aktiviteter, gradueringer, teori/pensum og andre nyheder her på hjemmesiden.

Klubben blev oprettet i 2016 og det blev bestemt med det samme, at der skal være god stemning, der skal hyggeligt at være og vi skal have den bedste Taekwondo man overhovedet kan få.

 

 

 

Vores Koreanske navn Klubben Koreanske navn har vi fået af klubbens stormester Ko, Tai Jeong, 9. dan, i februar 2016. Navnet Hyun Moo kommer fra et mytisk dyr beskrevet som "Guardian of the Northern Sky" eller på Dansk "Vogter af den nordlige himmel".

Den er også beskrevet som ”The Black Tortoise” eller ”Black Turtle” og er en af de fire symboler på de kinesiske konstellationer. Trods det Engelske navn, er det normalt afbildet som en skildpadde viklet sammen med en slange. Eksempel på hvordan Hyun Moo er symboliseret:

Link til flere billeder af Hyun Moo på google's billedsøgning

Endvidere i Østasien, er det ikke opkaldet efter et dyr, men er i stedet kendt som "Black Warrior" under forskellige lokale udtaler. Det er kendt som Xuan Wu (eller nogle gange Xuan Gui) på Kinesisk, Hyun Moo på Koreansk, Genbu på Japansk og Huyen Vu på Vietnamesisk. Figuren repræsenterer nord og vintersæsonen.

I det gamle Kina, hvor blev de nordlige porte i Kinesiske paladser ofte opkaldt efter Xuanwu, blev skildpadden og slangen anset for at være åndelige væsener der symboliserer levetid. Den Fujianese skik med at opbygge skildpadde-formede grave kan have haft at gøre med ønsket om at placere graven under indflydelse af Black Tortoise. Under Han-dynastiet, havde folk ofte jade vedhæng, der var i form af skildpadder.

På grund af gamle Kinesiske indflydelse på Japan, udmærkelser titler og badges i Japan også ofte omtalt skildpadden eller skildpadde.

 

Der ud over har Sydkorea også opkaldt et eget udviklet krydser missil for, Hyun Moo (Guardian of the Northern Sky). Navnet er muligvis givet til missilet med Nordkorea i tankerne på grund af deres langvarig konflikt.